SUPERSONAL 2.0 - A KLIP

Frissítve: 2019. jún 17.

Életünk egyik, ha nem a legkeményebb forgatásán vagyunk túl. Május 20-át tűzte ki a rendező, úgy hogy előtte két héten keresztül folyamatosan esőt jeleztek. Hatalmas kockázat volt egész végig, hogy sikerül-e az időjárást megzabolázni és használható időt kifogni. Külön növelte a feszültséget az is, hogy a forgatás előtt néhány nappal tudta meg a stáb, hogy aznap az RTL Klub stábja is azon a helyszínen készíti az egyik sorozatának új részét. Szerencsénkre ők az utolsó pillanatban visszamondták a rossz időre való tekintettel.

Ami pedig minket illet... a sok imánk meghallgatásra került és remek időben tudtunk dolgozni. A klip helyszínéül a donabogdányi kőfejtő bánya szolgált.

Nagyon szép helyszín, szerencsére a sár is valamennyire felszáradt, és mivel ott ahol mi voltunk az első és a második szinten már munka nem zajlott, nem voltak teherautók akik sarat csináltak volna.

Reggel ötkor készen álltunk a forgatásra, ami végül 7 óra tájékán kezdetét is vette, és meg sem álltunk egészen éjszaka 1-ig. Nagyon nagy volt a hajtás és iszonyatosan kifáradtunk de állíthatom, hogy abszolút megérte.

Profi stáb nélkül lehetetlen lett volna véghez vinni mindezt. A nagyjából 40 fős csapatnak minden egyes tagja maximális energiabefektetéssel volt azon, hogy minden flottul menjen egészen az utolsó utáni felvételekig. Úgy gondoljuk, hogy ez a fajta hozzáállás elengedhetetlen, hogyha az ember valami igazán különlegeset szeretne létrehozni.


Minden jelenetnél a legnehezebb az átállás, és nem a kivitelezés volt. Sokszor okozott számunkra gondolt a folyamatos időjárás változás és persze a rengeteg felesleges feszültség, amit a szűkös időkeret generált.

Sok jelenetet kellett szinte az elejéről felépíteni az időjárás miatt. A koordináció és a felvétel készítés együtt nagyon sok munkát igényelt, mely rengeteg energiát kivett belőlünk.


Volt alkalmunk kipróbálni a Sigma Cine Prime lencsesort. Kifejezetten méretes és nehéz objektívekről beszélünk, melyekhez komoly figyelem szükséges. Nagyon jó a súlyelosztásuk, így könnyedén lehet az egyes stabilizátorokon cserélgetni őket, kevés utóstabilizálás szükséges.

Egy kemény napon vagyunk túl. Rengeteget tanultunk és fejlődtünk. Levonva a konzekvenciákat...sok mindent talán már másképp csinálnánk. De ez a szakma már csak ilyen. Minden egyes alkalommal fejlődünk és újabb akadályok elé nézünk. Éppen ezért annyira érdekes!


Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre a klipről. Ti mit gondoltok róla?


75 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése